sureshmsi.co.nr

  • co.nr

Archive for December, 2007

Something you may not know

Posted by sureshm on December 16, 2007

Here are somethings you may not know……

1. Coca-Cola was originally green.

2.  The most common name in the world is  Mohammed.

3.  The name of all the continents ends with the same letter that  they start  with.

4.  The strongest muscle in the body is the tongue.

5.  There are two credit cards for every person in the United  States .

6.  TYPEWRITER is the longest word that can be made using the  letters
only on one row of the  keyboard.

7.  Women blink nearly twice as much as  men!

8.  You can’t kill yourself by holding your  breath..

9.  It is impossible to lick your  elbow.

10.  People say “Bless you” when you sneeze because when you
Sneeze, your  heart stops for a  millisecond.

11.  It is physically impossible for pigs to look up into the  sky.

12.  The “sixth sick sheik’s sixth sheep’s sick” is said to be the
toughest  tongue twister in the English  language.

13.  If you sneeze too hard, you can fracture a rib. If you try  to suppress a sneeze; you can rupture a blood vessel in your head or  neck and  die.

14.  Each king in a deck of playing cards represents great king from History.  “Spades” – King David; “Clubs” – Alexander the Great; “Hearts” – Charlemagne; “Diamonds” –  Julius  Caesar.

15.  111,111,111 x 111,111,111 =  12,345,678,987,654,321

16.  If a statue of a warrior on a horse has both front  legs in the air, the person died in battle. If the
horse has one front  leg in the air, the person died as a result of wounds received in  battle.
If the horse has a all four legs on the  ground, the person died of  natural causes.

17. What do bullet proof vests, fire escapes, windshield wipers and  laser printers all have in  common?
Ans. – All invented by  women.

18.  Honey – This is the only food that doesn’t spoil.

19.  A crocodile cannot stick its tongue out.

20.  A snail can sleep for three years.

21.  All polar bears are left  handed.

22.  American Airlines saved $40,000 in 1987 by eliminating one olive from each salad served in  first-class.

23.  Butterflies taste with their  feet.

24.  Elephants are the only animals that can’t  jump.

25.  In the last 4000 years, no new animals have been  domesticated.

26.  On average, people fear spiders more than they do death.

27.  Shakespeare invented the word ‘assassination’ and  ‘bump’.

28.  Stewardesses is the longest word typed with only the left  hand.

29.  The ant always falls over on its right side when  intoxicated.

30.  The electric chair was invented by a  dentist.

31.  The human heart creates enough pressure when it pumps out to  the body to squirt blood 30  feet.

32.  Rats multiply so quickly that in 18 months, two rats could have  over million descendants.

33.  Wearing headphones for just an hour will increase the bacteria in your ear by 700  times.

34.  The cigarette lighter was invented before the  match.

35.  Most lipstick contains fish  scales.

36.  Like fingerprints, everyone’s tongue print is  different

37.  And finally 99% of people who read this will try to lick their elbow. Dont try to do it in public 😉

Last,…  try to lick the your nose … can you ?  I can 🙂

Advertisements

Posted in Entertainment | Tagged: , , , , , | Leave a Comment »

Roles in Heaven

Posted by sureshm on December 3, 2007

 

Brahma : Systems Installation
Vishnu : Systems Administration & Support
Lakshmi : Finance and Accounts consultant
Saraswati : Training and Knowledge Management
Shiva : DBA (Crash Specialist)
Ganesh : Quality Assurance & Documentation
Narada : Data transfer
Yama :Reorganization & Downsizing Consultant
Chitragupta : IDP & Personal Records

Apsaras : Downloadable Viruses
Devas : Mainframe Programmers
Surya : Solaris Administrator
Rakshasas : In house Hackers
Ravan : Internet Explorer WWWF
Lakshman : Support Software and Backup
Hanuman : Linux/s390
Jatayu : Firewall

Dronacharya : System Programmer
Vishwamitra : Sr. Manager Projects
Valmiki : Technical Writer (Ramayana Sign off document)
Krishna : SDLC ( Sudarshan Wheel Development Life Cycle )
Arjun : Lead Programmer (all companies are vying for him)
Abhimanyu : Trainee Programmer
Draupadi : Motivation & Team building
Bhima : MAINFRAME LEGACY SYSTEM
Duryodhana : Microsoft product Written in VB
Karna : Contract programmer
Dhrutarashtra : Visual C++
Gandhari : Dreamweaver
100 Kauravas : Microsoft Service Packs and patches

😀

Posted in Entertainment | Tagged: , , | Leave a Comment »

How to list only directories in linux console

Posted by sureshm on December 2, 2007

Well, we know how to list files and directories in console. Yes ‘ls’ is enough.

The ‘ls’ will display all files and directories. To list only directories use :

[ myEmpire$]: ls -d */

🙂 This will do the trick. 😉

To list only directories, use any one of the following commands.

# ls -d */
# ls -l | grep ‘^d’
# ls -p |grep “/”

# find . -type d (Show full hierarchy)
# find . -type d -maxdepth 1 -mindepth 1

# echo */
# echo */ */ (dig deeper)

# tree -d (Show full hierarchy)
# tree -d -L 1
# tree -fid

Posted in Linux, Technical | Tagged: , , | Leave a Comment »

Interesting Questions

Posted by sureshm on December 2, 2007

WORLD’S EASIEST QUIZ
Try answering…. no cheating please ….

1. How long did the Hundred Years War last?

2. Which country makes Panama hats?

3. From which animal do we get catgut?

4. In which month do Russians celebrate the October Revolution?

5. What is a camel’s hair brush made of?

6. The Canary Islands in the Pacific are named after what animal?

7. What was King George VI ‘s first name?

8. What colour is a purple finch?

9. Where are Chinese gooseberries from?

10. What is the color of the black box in a commercial airplane?

ANSWERS

1. How long did the Hundred Years War last?
Ans: 116 years
2. Which country makes Panama hats?
Ans: Ecuador
3. From which animal do we get cat gut?
Ans: Sheep and Horses
4. In which month do Russians celebrate the October Revolution?
Ans: November
5. What is a camel’s hair brush made of?
Ans: Squirrel fur
6. The Canary Islands in the Pacific are named after what animal?
Ans: Dogs
7. What was King George VI’s first name?
Ans: Albert
8. What color is a purple finch?
Ans: Crimson
9. Where are Chinese gooseberries from?
Ans: New Zealand
10. What is the color of the black box in a commercial airplane?
Ans: Orange, of course.
Failed … naaaaa 😉

Posted in Entertainment | Tagged: | Leave a Comment »